lykkelig

Giv slip på denne ene ting og bliv lykkelig resten af livet

Der findes et sted, hvor du altid kan kigge hen, hvor alt vil være let og succesfuldt på sin egen skønne vis. Det sted er naturen – din natur.

Der er kun én grund og en alene til hvorfor min universitetslektor i litteratur, som er viden opdigtet eller reel omkring mennesket ageren. Men hvorfor han en dag står der i timen og proklamerer, at al litteratur kredser om en ting: modsætninger.

Og det kan han også have ret i, fordi det er også det, som tillægsord handler om. Altså alt det her med at dømme andre, sætte ord på andre og beskrive alting. Men alt det som det gør, er netop at skabe modsætninger. Så at sige at det er kernen i al litteratur, er ikke forkert, for det er sådan vi som mennesker meget agerer – i det store perspektiv. Vi bryder med vores natur, løber væk fra den og overhører den.

Her kommer også den vigtige modsætning hårdt/let. Og det er så her, det med naturen kommer ind.

For hvis du følger din natur, så er alting let. Så er det let at tage til drønkedelige møder, få taget opvasken selvom du er dødtræt, lykkes med en kæmpe stor og kompleks opgave – ja, så er alt let. Fordi du ville slet ikke være her, og arten menneske slet ikke, hvis ikke du kunne trives.

Men det er da meget mere spændende at udfordre det der er, nemlig din natur. At presse, at skynde dig, at træde ud af din komfortzone igen og igen. Ja, det er en sport som næsten alle dyrker. Det er vores kultur. Ikke mindre. Den er ikke opstået fra den ene dag til den anden, men denne søgning væk fra din natur, har skabt modsætningen hårdt/let.

Og så er det, at det bliver svært for dig at favne det naturlige, det lette, den lette succes, den lette ro, fordi du har vænnet dig til, at det skal være hårdt.

Der er mange der synes, det er blevet for hårdt, som nu dyrker yoga, mediterer eller i det mindste er begyndt at overveje at gøre det, for ikke også at nævne mindfulness – men dette er blot “pauser” fra det hårde, og ikke en egentlig løsning på det.

Så der er kun en ting du skal opgive for at blive lykkelig resten af livet. Lykkelig som i have masser af succes, energi og ro på samme tid, som handlen i harmoni med din natur sikrer dig, metoden der sikrer det kaldet Kaizen.

Du skal opgive, at det skal være hårdt.

Og det er ikke første gang, jeg er inde og ramme denne nerve. Fordi folk ofte går galt i byen.

Men lykken kan blive din, uden du snubler, hvis du kan svare ja til dette spørgsmål:

Kan du overskue at gøre bare to minutter af din dag let i stedet for hård?

Svaret er ja, uanset hvem og hvor henne i livet du er, og heri ligger Kaizens guld.

Den egentlige løsning på hele tiden at blive lykkeligere

Kaizen: Hvordan enhver let kan gå fra stress til succes med ALT

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *