Stress

Ved at indføre Kaizen kan vi spare 14 milliarder om året på stress

Det er den vilde sandhed, når jeg siger, at Kaizen eliminerer stress. Lapper ikke, putter ikke et plaster på, tager ikke det værste, fjerner ikke kun den del af stressen, der faktisk bare er tanker. Nej, ELIMINERER.

Der sad mange damer i halvtredserne til mit foredrag “Sådan bytter du stress ud med vild succes” i Odense d. 10. april 2016. De havde blanke øjne. Fordi jeg forklarede dem, at det samfund vi har bygget op, fuldstændig strider imod vores natur og gør os stressede.

Og når jeg siger det, så er det fordi, jeg har taget et standpunkt. Kaizen tager udgangspunkt i en central automatisk funktion i hjernen, som, udløses den, bliver vi stresset og på sigt sygemeldt med stress. Tager du en af de mere synlige hjerneforskere herhjemme, Peter Lund Madsen, så er hans holdning, at vi må acceptere en vis portion frygt i vores liv (stress er blevet et modeord for hvad der i virkeligheden er frygt.)

Vi kunne kalde hans holdning for en accept af hvordan tingene er i dag. Nemlig den herskende måde at handle på i dag, kaldet innovation, hvoraf resultatet altså er en vis mængde frygt/stress.

Efter en brøler i SKAT til 12,3 milliarder kroner og 35.000 der hver dag melder sig syge pga. stress, så synes jeg, at det er på tide at tage ansvar. For halvanden time siden i skrivende stund præsenterede Skatteminister Karsten Lauridsen en plan for skat. Jeg præsenterer en plan for stress: Indfør Kaizen. Form samfundet mere efter Kaizen.

Og når jeg formulerer det sådan, så er det fordi jeg har lavet Kaizen til det ekstreme. 95 % af mit liv. Af ro, succes, nærende handlen, opnåelse af mål, alt det Kaizen er. Og jeg må indrømme en ting – jeg har fået svip. Jeg og vi som mennesker kan godt tåle lidt frygt, stress, at handle uden for vores komfortzone – men altså langt fra så meget som vi gør det i dag. Det er her, Kaizen kan rydde op.

Og der må jeg bare sige. Det handler om en balance. Et godt skud fra hoften kunne være 80/20 i Kaizens favør.

Og det er fordi mit standpunkt er – som mit nydesignede Facebookcover på min side så fint siger:

No stress. Just success. Discover your true nature.

Fordi det vi gør i dag, stresser rundt, er, når jeg skal sætte dig stolen for døren, ren og skær overlevelse.

Jeg vil hellere leve. Jeg vil hellere være tro mod min sande natur, i stedet for at trodse den ved at stresse.

Og synes du ikke, at dem der lider af stress og statskassen ikke mindst, fortjener deres livskvalitet henholdsvis 14 milliarder tilbage?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *