Både og

Vejen fra enten eller til både og

Nej, det var måske ikke lige det, du havde tænkt dig, at du skulle komme til at tro på i dag. At du kan få i pose og i sæk, og at der findes en vej derhen.

Men det GØR der. Og grunden til at der gør det, er, at du og jeg er blandt de få, der turde undre sig, turde dagdrømme om både og bare lidt, hang fast i det, eller bare tog det frem en gang imellem som en kær utopi, der kunne trøste dig på en trist dag.

Hvis ikke man spørger, hvordan skulle man så ellers få svar?

Vejen fra enten eller til både og kan siges med et ord, som dækker over milliarder af ord og tanker: Selvkærlighed.

Succesfilosofien Kaizen som giver dig både og – succes og fred på samme tid – består ikke af andet end selvkærlighed. Og det handler i sidste ende kun om en ting: At du kan give dig selv tilladelse til at tage dig selv så alvorligt, når det kommer til et mål, som er særligt vigtigt for dig, så du vælger at bruge Kaizen til at nå det let og med 100% garanti for, at du n å r det.

Det er bare ikke lige det, du normalt gør. Fordi “Man kan ikke både puste og have mel i munden” – “Man kan ikke få i pose og i sæk.” Det ligger i sproget, og det ligger dybt i dig. Men det findes. Og det er kun så forbudt, som du selv gør det til. Hvor forbudt du får det gjort, handler igen om det samme – selvkærlighed. Et stort tema i dag.

Jeg har selv gjort det forbudt på et højtelsket område for mig, nemlig i forhold til kærligheden til en anden. Manden. Den store kærlighed. Og det startede med en vedtagelse for mange år siden, da jeg var sammen med min første store kærlighed. Kærligheden var der – wauw – altså den helt store – men der var en masse praktiske ting, som ikke spillede så godt. Og bum – mit enten eller var skabt.

Nøjagtig det samme mønster gentog sig ved den næste store kærlighed. Kærligheden var der, det praktiske omkring forholdet var noget rod. Da jeg efter flere år blev bevidst om det, ja, så troede jeg, at jeg havde løst det. Det praktiske var der styr på og kærligheden også. Bildte jeg mig ind. Men hvor kærligheden før havde været en blomstrende rosenbusk, var den nu kun nogle få knopper, som kun af og til sprang ud.

Jeg var rasende i mange år. Nu havde jeg endelig lært at min fejl og gjort det rigtige. Men nej, jeg havde bare byttet om. Valgt det andet, men uden så at vælge det første. Jeg var blevet hængende ved enten eller.

Fra i dag er det både og. Den selvkærlighed er det i grunden let at give mig selv, for det er en jeg har længtes efter i mine forhold i mange år.

Hvornår giver du dig selv tilladelse til både og?

Så let er det at få både og med succesfilosofien Kaizen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *